Thursday, April 01, 2010

Di manakah kita..??

Ribuan malah jutaan graduan yang menceburi bidang *keagamaan membanjiri negara saban tahun tidak kira dari Timur Tengah mahupun dalam negara. Tapi, persoalannya di manakah mereka??

golongan "FAHAM":


1) FAHAM kemudian BERAMAL DAN MEMAHAMKAN ORG LAIN (Alhamdulillah....)


2) FAHAM kemudian BUAT-BUAT TAK FAHAM (apa nama sesuai untuk spesis ni ya..??)


3) FAHAM kemudian JADI TAK FAHAM @ BENGONG DAN MENYESATKAN ORG LAIN (erm..dh blh dok kt JPMenteri..)


4) FAHAM kemudian RENDAH DIRI (sikap nta p la dulu syeikh..)


5) FAHAM kemudian JAGA PERUT SENDIRI (ish..nnti sapa nak bagi aku makan ni..?)

ATAU

hanya anda hanya faham SILIBUS sahaja dan segulung IJAZAH...??

assignment siap...4 flat..dean list..anugerah diraja..kuliah tutorial...beli 'kitab' tebal2...bawak sana-sini...Ooo..mengaji Syariah...'aurat' tahu tak? Ke tak jumpa bab ni dlm kitab..? Hehe..jumpa. Tapi saya hafal nak masuk exam ja...tahu tak had perhubungan laki perempuan..? Ala kecik punya hal la..saya tak buat pa2 pon, juz jln2 n study ja..kecoh r


di manakah kita...??



*bidang yang berteraskan agama Islam spt Usuluddin, Syariah, Dakwah....etc

7 comments:

Anonymous said...

dimanakah anda?

Anonymous said...

moga mahasiswa islam sedar akan kesilapa yang mereka lalui..

erma fatiha said...

Masuk perangkap waqii pelajaran,pikir sendirila bro..tengok sahabat-sahabat nta sendri


golongan yg pertama amat kurang.

golongan ketiga payah nak ubah.

balik2 pada akidah jugak bro..niat,minat dan kesedaran..

kalau hanya impian nak dpt 4 flat,huh...bolehla bawak mati result tu .kan?

p/s:fahamilah bahasa tersirat.

Ahmad Muhibbiin Bin Asri said...

ayat kiasan nie..mcm mne makna sebenar..??

Ahmad Firdaus Fuzai said...

erma - ana tak faham maksud tersirat.. apa kata terus terang?

Hamba Ilahi said...

saya di sini.

Farid Din said...

syariah n law termasuk sekali dak.. kalau termasuk maknanya sekali ngan nta la... huhuhu.. fiqh fatwa lagi2 lah..

Modified by Blogger Tutorial

::Insan Biasa:: ©Template Nice Blue. Modified by Indian Monsters. Original created by http://ourblogtemplates.com

TOP